Як правильно тримати в роті губну гармошку

У цій статті ми розкриємо простий секрет для отримання багатого блюзового тембру на губній гармошці, який полягає в тому, щоб від початку навчитися правильному положенню губ!

Помилка, яку роблять гармоністи-початківці, - це гра з напруженими губами і занадто дрібним (поверхневим) розташуванням гармошки в роті. Багато гармоністів і викладачів гармоніки використовують слово "морщитися", щоб пояснити свою техніку гри на гармоніці. Якщо ви збираєтеся когось поцілувати, то давайте, надуйте губи, але якщо ви хочете грати на гармошці, то викресліть слово "морщитися" з вашого лексикону!

Положення рота під час гри на гармоніці

Положення губ при грі на гармошці - MUSICALKA.COM.UA

Метод напруженого рота може допомогти вам швидко зіграти одну ноту, але без належного ущільнення губ на губній гармошці тон буде слабким та повітряним.

Багато музикантів-аматорів, деякі з яких грають вже багато років, відчувають розчарування, не в змозі точно зіграти окремі ноти з приємним багатим тембром, і занепадають, коли намагаються навчитися бенду. (Бендінг - це той плачучий, ридаючий, хвилюючий душу звук, який зробив губну гармошку такою знаменитою).

Можливо, ви також чули, як викладачі говорять про "блокування мови" для отримання окремих нот. Ця техніка також має свої переваги. Надалі її варто вивчити, але поки що на першому етапі цього не потрібно, щоб ви не відчували непотрібного болю і розчарування, які можуть змусити вас здатися, перш ніж ви зрозумієте, як весело і легко грати на губній гармошці.

5 кроків до успіху

Крок 1

Губна гармошка Suzuki 1072

Переконайтеся, що цифри йдуть ліворуч, щоб найнижчий тон був ліворуч. Тримайте гармошку лівою рукою, збоку від гармошки. Це не просунута техніка, але поки що вона полегшує роботу (це перше, що потрібно зробити).

Положення рук під час гри на гармошці - MUSICALKA.COM.UA

Положення рук під час гри на гармошці

Крок 2

Зволожте та розслабте губи. Для розслаблення підійде така вправа:

"Пофиркайте" як кінь не напружуючи губ. Тільки з розслабленими губами вдасться зробити ефект коня. Або видихайте повітря через закритий рот, не надуючи щік.

Крок 3

Як правильно тримати губну гармошку в роті 1 - MUSICALKA.COM.UA

Помістіть гармошку глибоко в рот і поверніть її тильною стороною до стелі так, щоб її частина, що знаходиться всередині рота, упиралася у вологу внутрішню частину нижньої губи.

Крок 4

Як правильно тримати губну гармошку у роті 2 - MUSICALKA.COM.UA

Переконайтеся, що верхня губа глибоко нависає над гармошкою, як показано на цій фотографії. Ви можете попрактикуватись перед дзеркалом.

Крок 5

Як правильно тримати губну гармошку у роті 3 - MUSICALKA.COM.UA

Це найважливіший крок, який гарантує, що у вас є правильне положення губ: розгорніть нижню губу. Вказівним пальцем потягніть нижню губу, щоб переконатися, що вона розігнута. Вона повинна вільно відскакувати від нижньої частини губної гармошки, коли ви тягнете за неї.

Вітаємо! Якщо сьогодні ви дізналися щось нове, то ваш візит на наш сайт виправдав себе і заклав основу для правильного навчання грі на губній гармошці! Ура!

Не соромтеся залишити коментарі та питання нижче!

Поділися з друзями

Поки що немає коментарів, Ви можете бути першим.

Додати коментар